Ziarul electronic al arădenilor

Majoritatea absolvenţilor de liceu din Arad au ales să stea acasă şi să continue online cursurile

Majoritatea absolvenţilor de liceu din judeţu Arad, care ar urma să susţină examenul de Bacalaureat, au stat acasă în prima zi de la reluarea în şcoli a cursurilor de pregătire şi au continuat online activităţile de învăţare, în timp ce în cazul absolvenţilor de gimnaziu, peste 80% au fost prezenţi în şcoli.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, Marius Gondor, a declarat că din aproximativ 3.000 de absolvenţi de liceu care ar urma să participe la examenul de Bacalaureat, numai 1.300 au fost în şcoli, marţi.

„Majoritatea au ales varianta online de participare la cursuri. În multe cazuri, ceea ce se întâmpla la clasă era transmis în direct şi pe internet, iar absolvenţii au putut urmări de acasă ce au predat profesorii“, a spus Gondor.

În cazul celor care vor susţine examenul de Evaluare Naţională, din 3.000 de copii de la clasa a VIII-a, aproape 2.500 au fost prezenţi în şcoli în prima zi.

„Am avut peste 700 de profesori în şcoli, de la disciplinele din care vor fi susţinute examenele, dar şi profesori care au ajutat la organizare. Am fost în vizită în mai multe şcoli din municipiu şi am găsit o organizare foarte bună, cu respectarea circuitelor, cu materialele sanitare necesare. Noi am distribuit deja 140.000 de măşti sanitare, din 290.000 alocate judeţului pentru activităţile şcolare şi examenele ce vor urma“, a precizat şeful ISJ Arad.

Elevii au fost verificaţi la intrare în şcoli cu termometre digitale, iar unul singur, din clasa a VIII-a, a fost descoperit cu febră uşoară şi a fost trimis acasă.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.