Ziarul electronic al arădenilor

Majorarea tarifului plătit de populaţie pentru căldură, aprobată în CLM Arad

Consilierii locali din municipiul Arad au aprobat, vineri, într-o şedinţă extraordinară, propunerea Primăriei de majorare a preţului gigacaloriei plătit de populaţie, care va fi astfel de 398 de lei, cu 40% mai mare.

Majorarea se va aplica de la 1 decembrie, conform proiectului iniţiat de Primăria Arad şi votat de majoritatea consilierilor. Populaţia va plăti 398 lei/gigacalorie, faţă de 280 lei cât plătea până acum.

„Am aprobat preţul la gigacalorie în parametri mai mult decât decenţi, dar cu o presiune mare pe bugetul local“, a spus primarul oraşului, Călin Bibarţ, la finalul şedinţei Consiliului Local Municipal.

Edilul anunţase încă de luni că va propune aceste majorări, după ce Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a avizat noul preţ pentru producere, transport şi distribuţie a energiei termice, care este de 1.156,06 lei (TVA inclus).

„Majorarea de zece ori a preţului la gaze naturale a provocat o creştere a preţului gigacaloriei cu aproape 140%. Pentru a nu face o presiune foarte mare pe bugetele familiilor, mai ales în această perioadă, propunem o creştere a subvenţiei“, declarase, luni, primarul Călin Bibarţ.

Preţul plătit de populaţie va fi mai mare cu 40%, pentru că din preţul total de producţie, transport şi distribuţie subvenţia este de 758,06 lei.

398 lei/gigacalorie, în municipiul Arad. Bibarț:  Primele plăți majorate vor fi resimțite după 15 ianuarie

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.