Ziarul electronic al arădenilor

Magazin amenajat în Arad pentru refugiaţii care au nevoie de îmbrăcăminte şi alimente gratuite

Un magazin care oferă gratuit refugiaţilor ucraineni îmbrăcăminte, alimente sau jucării a fost amenajat de o asociaţie, cu ajutorul voluntarilor, în municipiul Arad, iniţiatorii fiind implicaţi şi în alte acţiuni de sprijinire a celor care fug de război şi ajung în ţara noastră.

Magazinul a fost deschis într-un depozit situat pe strada Poetului la nr. 105 – 107, din cartierul Vlaicu.

„Atunci când oamenii au început să fugă din calea războiului era iarnă, iar temperaturile erau foarte scăzute. Cu toţii speram ca acest nemilos conflict să se termine cât mai curând. Iată însă că ne-a prins primăvara, iar refugiaţii din Arad au din ce în ce mai mare nevoie de haine şi încălţăminte adecvate. Cu ajutorul voluntarilor am amenajat un «magazin efemer». Acesta a fost posibil mulţumită donaţiilor voastre, pentru care ne înclinăm, şi facem din nou apel la înţelegerea voastră pentru a dona doar obiecte în stare bună şi foarte bună“, a transmis Asociaţia „Gai – Cartierul Nostru“.

Voluntarii fac apel la arădenii care găzduiesc sau cunosc familii de refugiaţi să îi îndrume către magazinul în care sunt oferite gratuit îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii şi adulţi, dar şi jucării, produse de igienă, dulciuri sau alimente neperisabile.

Imediat după izbucnirea războiului, asociaţia s-a implicat în colectarea donaţiilor şi transportarea acestora către frontiera cu Ucraina, pentru a le distribui refugiaţilor. Mai multe transporturi de alimente şi alte bunuri au fost duse inclusiv în Ucraina, cum ar fi la Cernăuţi.

foto: Facebook/ Asociaţia „Gai – Cartierul Nostru“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.