Ziarul electronic al arădenilor

Lucrările la pasajul rutier din Micălaca, finalizate în proporție de 75%

Lucrările de construire a pasajului rutier peste calea ferată, începute în 2012, pe centura municipiului Arad, în cartierul Micălaca, sunt finalizate în proporție de 75%.

Anunțul a fost făcut, joi, de reprezentanții Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara.

„La șantierul pasajului de pe centura de ocolire Arad (DN 7) peste CF Arad – București se lucrează în această perioadă la așternerea balastului stabilizat la rampa 1 și se continuă pe rampa 2, se montează parapet pietonal, se betonează consolele pentru trotuar și se pregătește intersecția cu DJ 709. Stadiul lucrării este de circa 75%. Antreprenor: SPIC SRL“, este anunțul făcut de DRDP Timișoara.

Conform sursei citate, lucrările ar urma să fie finalizate în luna noiembrie,

În 12 mai 2022, DRDP Timişoara anunţase că a semnat contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru reluarea lucrărilor la pasajul nefinalizat de pe centura municipiului Arad, început în 2012 şi cu termen iniţial de finalizare în 2013, finanţarea actuală fiind de peste 31 de milioane de lei. Atunci se precizase că termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni.

Întârzierea acestui proiect a fost una dintre cele mai mari nerealizări în municipiul Arad, îndelung comentată de localnici şi de politicieni. Proiectul trebuia încheiat în 2013, însă nu au mai fost alocate fonduri guvernamentale, iar lucrările au fost sistate imediat ce au început. În anul 2017, s-a reluat licitaţia de atribuire a lucrărilor, iar şantierul a fost redeschis în toamna anului 2018.

Totuşi, s-a lucrat doar câteva luni, pentru că în 2019 muncitorii s-au izbit de refuzul unor proprietari ai terenurilor din apropiere de a permite relocarea reţelelor de electricitate. Fără front de lucru, firma s-a retras de pe şantier, după ce a realizat sub 20% din lucrările contractate, în condiţiile în care pasajul ar fi trebuit dat în folosinţă în februarie 2020.

foto&video: DRDP Timișoara

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.