Ziarul electronic al arădenilor

Locatarii unui bloc reabilitat termic din Arad se plâng de lucrările întârziate şi neconforme

Locatarii unui bloc din municipiul Arad, care în urmă cu aproape trei ani a intrat în reabilitare termică cu fonduri europene, se plâng că firma a abandonat şantierul de mai multe luni, în timp ce lucrările deja executate ar fi de calitate slabă şi ar fi cauzat pagube oamenilor, inundaţi din cauza infiltraţiilor din acoperiş.

Blocul X2 din cartierul Aurel Vlaicu este reabilitat de municipalitatea arădeană printr-un proiect care se ridică la suma de 900.000 de lei, jumătate din bani fiind fonduri europene, restul fiind de la bugetul local şi proprietarii apartamentelor.

Locatarii reclamă că lucrările sunt în întârziere, după ce firma care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Arad nu a mai lucrat în ultimele luni, în timp ce execuţia de până acum ar fi cu probleme. Ei susţin că unele ferestre termopan au fost instalate greşit, că acoperişul a fost reparat cu materiale de calitate slabă şi au loc infiltraţii, apartamentele de la ultimele etaje fiind inundate pe timp de ploaie.

Locatarii au făcut zeci de plângeri la administraţia locală, instituţii publice şi la Guvern.

„Locatarii de la nivelele superioare spun că, în loc de hidroizolaţie, pe acoperiş muncitorii au pus saci de gunoi care au fost tăiaţi şi întinşi pe jos. Acum sunt infiltraţii în locuinţe“, a declarat preşedintele Asociaţiei de proprietari de la Blocul X2, Mariana Balint.

Aceasta a adăugat că firma care trebuia să facă acoperişul ar fi dat lucrarea unor muncitori neautorizaţi.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, a declarat că firma care a câştigat executarea lucrărilor a fost deja penalizată pentru întârzieri.

„Lucrările de reabilitare au fost atribuite în urma organizării unei proceduri de achiziţie la care s-a prezentat o firmă care nu reuşeşte să se mobilizeze, cu toate că folosim toate mijloacele să-i constrângem să finalizeze proiectul în condiţiile şi parametrii contractaţi. Pentru întârzierile înregistrate au fost aplicate penalităţi şi vom continua să aplicăm aceste penalităţi până vor finaliza lucrarea la blocul X2“, a precizat Ralu Cotrău.

Primăria Arad reabilitează termic blocul în cadrul unui proiect mai mare, în valoare de peste 12 milioane de lei, jumătate din sumă reprezentând fonduri europene nerambursabile.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.