Ziarul electronic al arădenilor

Lansare de carte la Biblioteca Județeană Arad. „Io… sunt un prost”, de Sorin Dumitrache

Sâmbătă, 11 februarie 2023, începând cu ora 12:00, Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad vă invită la o inedită lansare de carte.

„Io… sunt un prost” este titlul originalului volum de poezii semnat de poetul Sorin Dumitrache.

Evenimentul cultural, ce va avea loc în Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va beneficia de prezentarea volumului realizată de Aurel Usca, moderator fiind pr. Gabriel Ioan Vladu.

Curriculum vitae literar al poetului Sorin Dumitrache se oferă ca o  descriere emoționantă a sufletului său: „De meserie…sunt român…Îmi iubesc până la lacrimi țara. Vin dintr-o familie simplă cu care mă mândresc. Am publicat 10 volume de poezie.

«Io….sunt un prost»… este a unsprezecea carte. Am înființat asociația umanitară «Azi pot să sper» prin care mai venim în sprijinul persoanelor în nevoie atunci când vânzarea volumelor ne ajută.

Am înființat grupul de poezie «Poezia… ca spectacol…», cu care am ajuns la 54.000 de membri. Am înființat revista «Inimă de român» cu care ajungem la numărul 20. Nu este puțin pentru niște oameni simpli, nesprijiniți de nimeni, într-o lume în care cultura a devenit o povară. Vin în Arad cu inima deschisă, vin pentru a vă cunoaște și a-mi pune sufletul în palmele dumneavoastră… Va fi de poveste!”.

Alături de cele peste 160 de poezii semnate de Sorin Dumitrache, un intermezzo muzical va fi susținut de talentata interpretă de 8 ani din Republica Moldova, Lia Ciutac.

Evenimentul cultural face parte din proiectului spiritual-cultural „Prietenii de Vocabular – Educație prin Relație”, derulat pe tot parcursul anului și inițiat de Parohia Ortodoxă Zimand Cuz, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Asociația „D.RE.P.T” – Dezvoltarea Resurselor pentru Toți.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.