Ziarul electronic al arădenilor

IPJ Arad. Peste 400 de amenzi și 5 dosare penale, la o acțiune a polițiștilor rutieri

Sub coordonarea Serviciului Rutier, la data de 9 martie a fost desfășurată o acțiune la nivel județean, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În prima parte a zilei, activitățile s-au desfășurat în mediul rural, iar în cursul serii și nopții, în mediul urban.

Au fost legitimate 557 persoane și verificate 496 de vehicule. 279 de conducători de vehicule au fost testați pentru consum de alcool și droguri.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 414 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 175.000 de lei, dintre care 161 pentru depășirea vitezei legale, 8 pentru abateri ale bicicliștilor, 2 pentru consum de alcool (valoare de până la 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat), iar celelalte pentru alte abateri.

Polițiștii au reținut 12 permise de conducere, din care 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 2 pentru depășirea vitezei legale, 2 pentru depășiri neregulamentare și 6 pentru alte abateri. Au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere: 2 pentru conducere fără permis, 2 pentru conducere sub influența alcoolului și 1 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Acțiunile polițiștilor rutieri au ca scop reducerea riscului rutier și impunerea disciplinei în trafic, și se desfășoară permanent, atât în municipiu, cât și în județul Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.