Ziarul electronic al arădenilor

Informatii utile de avut in vedere atunci cand se cumpara un brad artificial

Prima intrebare la care se gandeste toata lumea este „Ce inaltime este cea mai potrivita?”, iar raspunsul depinde de spatiul din locuinta; pentru un living spatios se poate opta pentru un brad artificial inalt cu ramuri groase si dese, dar pentru o camera mai micuta, este mai potrivit un brad de dimensiuni mai mici si nu foarte stufos.

Unde trebuie asezat bradul?

De preferat sa fie asezat in locurile unde nu se circula foarte des sau este spatiu din belsug (hol de exemplu) pentru a nu-l atinge si astfel sa se evite riscul de impiedicare.

Cum se decoreaza un brad de Craciun rapid si simplu

Pentru unele persoane decorarea bradului de Craciun poate reprezenta un stres, dar de sarbatori este recomandat sa te relaxezi, procesul impodobirii bradului putand fi o placere. In acest articol vei gasi cateva trucuri utile pentru a decora un brad in cel mai frumos si rapid mod.

Desprinde bine ramurile bradului

Un brad artificial are ramurile bine stranse si pentru a putea sa arate bine odata ce este montat, trebuie sa i se desfaca toate crengutele pe fiecare in parte si rasfirate in asa fel incat bradul sa arate cat mai bogat.

Incepe cu instalatia

Unele persoane adauga becurile la final si asta nu e cea mai buna idee. E mai bine ca acestea sa fie puse in brad inainte de orice alta decoratiune pentru ca ofera o vizibilitate mai buna in interiorul bradului si astfel ramane destul loc pentru decoratiunile ce urmeaza a fi adaugate.

Ordinea de asemenea e foarte importanta: ele se pun de jos in sus sau de jur imprejur si niciodata nu se amesteca felul in care se aseaza pentru ca atunci cand se va desface bradul, munca va fi dubla nestiind din ce parte trebuie apucat.

Beteala: pro sau contra

Unii spun ca beteala incurca, ca e prea voluminoasa si ca acopera mult din culoarea bradului. Daca totusi se doreste adaugarea ei in bradul de Craciun, este recomandata limitarea la doua maxim trei bucati, pozitionate de sus in jos sau de jur imprejur, la fel cum a fost asezata instalatia.

Momentul globurilor

Stilistii recomanda ca primele globuri si decoratiuni sa fie cele de dimensiuni mari, lasandu-le la final pe cele de dimensiuni mai mici.

Globurile mari trebuiesc asezate in partea din spate a ramurilor pentru ca ele de obicei sunt cele mai grele si daca sunt pozitionate pe varful ramurilor riscul este ca acestea sa se lase din cauza greutatii si sa nu arate chiar foarte bine.

Dupa ce au fost adaugate decoratiunile mari, se continua cu globurile mici, acestea din urma putand fi asezate oriunde, chiar si pe varful ramurii. Pentru un efect wow se pot combina diverse forme de decoratiuni de la bulgari de zapada, reni, stelute, inimioare pana forme din desene animate daca ai copii prin casa si ei participa la impodobirea bradului.

Si Steaua?

Ei bine Steaua este ultima care se adauga in bradul de Craciun si ea se fixeaza fix in varf fiind cea mai admirata de catre toti privitorii!

Baza bradului este importanta pentru un look spectaculos

Inafara de decoratiunea care imbraca baza bradului, este recomandat sa se impacheteze doua, trei, sau mai multe cutii in hartie de cadouri si asezate langa brad pana cand Mosul va aduce cadourile adevarate!

Desfacerea bradului de Craciun

Cand vine vremea sa fie strans bradul si sa fie depozitate decoratiunile, unele persoase se frustreaza, nestiind cum sa faca asta fara a distruge decoratiunile sau bradutul artificial. In primul rand este necesara o cutie suficient de mare (cu un capac daca se poate) in care sa incapa toate decoratiunile…

Se incepe prin a desprinde usor de pe fiecare ramura cate un globulet, decoratiune etc si a le depozita in cutie; ultima ramasa in brad trebuie sa fie instalatia care va fi luata cu grija fara a trage de capete si la fel ca celelalte decoratiuni va fi depozitata in cutie.

Strangerea bradului se face in etape, deoarece cei mai multi brazi artificiali au cate doua sau trei parti ce se pot demonta, facand astfel usoara manevrarea si strangerea lor. Este recomandat sa fie pastrata cutia originala a bradului, pentru a-l pune la loc de fiecare data… dar daca din diverse motive nu se poate face asta, este suficient ca bradul sa fie infasurat intr-o folie de plastic si pastrat intr-un loc ferit, pana anul urmator.

Bradul este simbolul sarbatorilor de iarna si frumusetea lui incanta anual milioane de familii asa ca trebuie impodobesti bradul dupa bunul plac fara a avea fixat in minte un anumit model de revista!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.