Ziarul electronic al arădenilor

Incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 s-a dublat în 24 de ore la Igneşti

Incidenţa infectărilor SARS-CoV-2 s-a dublat în 24 de ore în localitatea Igneşti, unde a ajuns la 10,14 la mie, astfel că autorităţile au decis ca restricţiile de circulaţie pe timp de noapte să fie aplicate tot timpul, nu doar în weekend.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a anunţat, marţi, că incidenţa infectărilor este de 10,14 la mie, în timp ce luni era de de 4,35 cazuri la mia de locuitori.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a declarat, pentru Agerpres, că din şapte cazuri de infectare depistate în localitate, patru sunt din aceaşi familie.

CJSU a emis o hotărâre de aplicare a restricţiilor prevăzute în situaţiile în care incidenţa este mai mare de 7,5 la mie. Astfel, restricţiile anunţate luni pentru Igneşti, unde circulaţia persoanelor era interzisă după ora 20.00 în timpul weekend-ului, se vor aplica tot timpul. De asemenea, magazinele se vor închide la ora 18.00 în fiecare zi.

În localitate mai sunt în vigoare şi alte restricţii, printre care suspendarea activităţilor la interior a restaurantelor şi cafenelelor, închiderea sălilor de spectacol sau a cluburilor, interzicerea evenimentelor cu public numeros în spaţiu deschis.

În localitatea Dezna, incidenţa a rămas la nivelul de luni, adică 5,31 la mie, această localitate fiind prima din judeţ în care s-au aplicat anumite restricţii încă de sâmbătă, când incidenţa depăşea 3 la mie.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 24.040 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 18 în ultimele 24 de ore. În total, au fost înregistrate 978 de decese la persoane cu COVID-19.

COVID-19. În județul Arad sunt 169 de cazuri active

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.