Ziarul electronic al arădenilor

Incendiul din Prahova te-a speriat? Iată cum îți poți proteja locuința în mod activ și pasiv

Anul care tocmai a trecut s-a încheiat cu o tragedie imensă petrecută la un complex turistic din județul Prahova. Chiar dacă în acel caz a fost vorba despre o unitate de cazare publică, adevărul este că asemenea situații se pot întâmpla și în locuințele de tip de rezidențial, indiferent că sunt apartamente sau case.

Dacă situația aceea te-a pus pe gânduri și te-a făcut să te întrebi ce poți face pentru a te ști și a-ți ști familia în siguranță, în rândurile de mai jos poți descoperi câteva măsuri pe care le poți lua pentru a fi cât mai liniștit din acest punct de vedere.

Combinații de măsuri cu ajutorul cărora îți poți proteja locuința

Măsuri active pe care le poți lua pentru a-ți proteja casa de incendii

Atunci când vine vorba despre incendii, prevenția este una dintre cele mai importante măsuri pe care le poți lua pentru a te ști în siguranță. Din punct de vedere activ, o soluție care se pretează atât caselor cât și a apartamentelor este instalarea unui detector de gaz. Deși acesta este obligatoriu pentru cei care își încălzesc locuințele cu ajutorul centralelor pe gaz, el poate fi instalat chiar și dacă utilizezi o altă sursă de încălzire, mai ales că astfel de scurgeri sunt foarte periculoase.

O altă măsură activă pe care o poți lua pentru a te proteja și a-ți proteja familia este să ai un extinctor în bucătărie, locul în care gătești și în care este cel mai posibil să apară un incendiu. Din acest punct de vedere, este bine să ții cont de aspecte precum:

  • dimensiunea camerei;
  • tipul de extinctor;
  • cine folosește cel mai des aragazul, astfel încât să poată utiliza rapid și în mod corect extinctorul respectiv.

Tot în acest scop, poți participa la diverse cursuri la care să înveți cum sa folosești un astfel de dispozitiv, precum și cum să procedezi în cazul în care nu ai unul la îndemână.

Poți lua și măsuri pasive de protecție împotriva incendiilor

Incendiile pot fi de proporții mai mici sau mai mari, însă chiar și în cazul celor mai simple situații pot apărea diverse daune, astfel că o primă măsură pe care o poți lua este să închei o asigurare facultativă a locuinței prin care să știi ca orice s-ar întâmpla, nu vei suporta singur pagubele. Poți încheia o astfel de poliță la Asirom, chiar și online.

O altă măsură la fel de importantă este să te asiguri că instalațiile de gaz și de electricitate funcționează în normal, astfel că este recomandat să le verifici periodic pentru a evita surprizele neplăcute, dar mai ales problemele grave.

În concluzie, chiar dacă locuiești la casă sau apartament, este recomandat să îți iei toate măsurile care depind de tine pentru a evita incendiile. Alegând combinația corectă de soluții active și pasive pentru tine, vei dormi mai liniștit știind că atât tu, cât și cei dragi sunteți în siguranță.

sursa foto: Freepik.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.