Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2 Incendiu puternic la un supermarket din cartierul Gai

Un supermarket din cartierul Gai din municipiul Arad a luat foc, marţi seara, iar mai multe echipaje intervin pentru lichidarea flăcărilor, însă operaţiunea este îngreunată de lipsa hidranţilor.

Magazinul este situat în cartierul Gai şi imediat ce flăcările au fost sesizate, angajaţii şi clienţii s-au autoevacuat, astfel că nu există răniţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că „magazinul arde generalizat“, dar în zonă lipsesc hidranţii, iar asta îngreunează intervenţia.

Înainte de ora 19.00, ISU Arad a anunțat că incendiul a fost localizat. „Nu mai exista pericol de extindere. S-a reușit localizarea lui în limitele găsite. Nu s-a extins la locuințe, deși pericolul era eminent“, a informat ISU Arad.

Pompierii Detaşamentului Arad au solicitat sprijin de la Garda nr. 1 Chişineu-Criş, Garda nr. 2 Ineu şi de la pompierii voluntari din Pecica.

UPDATE

Incendiul care a cuprins un supermarket din cartierul a fost stins de pompieri după trei ore şi cauzele producerii sunt în curs de cercetare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat, marţi seară, că aproximativ 40 de pompieri au intervenit şi flăcările au fost limitate înainte să se extindă la case care se află foarte aproape de clădirea magazinului.

„A fost o intervenţie dificilă mai ales pentru că nu existau hidranţi în zonă. Totuşi, s-a reuşit evitarea extinderii la locuinţe, deşi pericolul părea iminent. Nicio persoană nu a fost rănită, toate cele care se aflau în magazin s-au autoevacuat la timp“, a spus Pleşca, citat de Agerpres.

El a precizat că interiorul supermarketului a fost distrus de flăcări şi tavanul s-a prăbuşit, cu tot cu mărfurile care erau depozitate în pod.

Cauzele izbucnirii incendiului sunt în cercetare.

UPDATE 2

ISU Arad a informat, în cursul serii de marți, că pompierii au găsit în zona supermarket-ului din cartierul Gai trei hidranți. Conform ISU, doi dintre hidranți nu funcționau, iar al treilea era defect și nu a putut fi folosit de pompieri.

foto: Facebook/ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.