Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu la groapa de gunoi de la marginea Aradului. UPDATE 2 Incendiul a fost lichidat

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seara, la groapa de gunoi aflată la marginea municipiului Arad, în zona CET.

Pentru stingerea focului intervin trei echipaje de stingere de la Detașamentul Arad, cu trei autospeciale, un ofițer și 10 subofițeri, cu sprijinul unui număr de 10 angajați ai operatorului economic și utilaje.

„Incendiul se manifesta pe aproximativ 2.000 mp, dar se dezvoltă cu viteza din cauza vântului puternic“, a informat ISU Arad.

Conform sursei citate, se va emite o informare RoAlert pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului.

UPDATE

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, incendiul se manifestă la groapa cu deşeuri menajere a municipiului Arad, care funcţionează legal, este autorizată şi are hidranţi.

„Problema mare este vântul deosebit de puternic. Este o intervenţie dificilă şi din cauza înălţimii deosebite a gropii şi a faptului că apa intră greu printre gunoaie, noi stingem la suprafaţă, dar focul se reaprinde din nou”, a declarat oficialul ISU Arad.

George Pleşca a menţionat că nu se cunoaşte cauza incendiului, existând posbilitatea autoaprinderii din cauza temperaturilor ridicate.

Pompierii au solicitat ca mai multe camioane cu pământ să fie aduse pentru a acoperi zonele stinse, astfel încât focare subterane să nu se reaprindă, însă este posibil ca operaţunea de stingere să dureze până duminică dimineaţă.

UPDATE 2

ISU Arad a anunțat, duminică dimineața, că incendiul a fost lichidat după aproximativ patru ore, fără a mai exista posibilitatea de extindere.

„S-a acționat toată noaptea pentru stingere cu trei autospeciale de stingere, 15 pompieri, 10 lucrători ai operatorului economic și mai multe utilaje. Operatorul economic a adus pământ pentru acoperirea focarelor încă de azi noapte, folosindu-se și această metodă de stingere. În acest moment se acționează în continuare cu două autospeciale de stingere și prin acoperire cu pământ. Suprafața care arde este mult redusă“, se arată într-o informare remisă de ISU Arad.

foto/video: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.