Ziarul electronic al arădenilor

Incendii la două case din Chier. Un bărbat a fost transportat la spital

Pompierii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu la o casă din localitatea Chier, iar în timp de acționau pentru stingerea focului au observat un alt incendiu la o casă alăturată.

ISU Arad a informat că Detașamentul de Pompieri Ineu a intervenit sâmbătă, în jurul orei 19.00, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ și al SVSU Târnova, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Chier.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul întregii anexe, pe o suprafață de aproximativ 80 de mp, cu posibilitate de propagare la casa de locuit lipită de anexă, cât și la imobilele învecinate.

„Intervenția promptă a pompierilor arădeni a făcut ca incediul să fie localizat în limitele găsite, limitând astfel propagarea flăcărilor. Incendiul a fost stins în aproximativ o oră, iar în urma flăcărilor a ars anexa gospodărească și bunurile aflate în interior“, a informat ISU Arad.

Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarului casei, un bărbat în vârstă de 51 de ani, care a suferit arsuri la nivelul membrului superior stâng și la nivelul scalpului. Bărbatul, conștient și cooperant, a fost transportat la spital de către echipajul SAJ.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic, cauzat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

„Pe timpul intervenției, pompierii au observat un alt incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case învecinate. Astfel, o altă autospecială de stingere cu apă și spumă a intervenit pentru lichidarea flăcărilor care s-au manifestat în interiorul coșului de fum. Observarea incendiului în fază incipientă și intervenția promptă a pompierilor au salvat acoperișul și casa“, a mai informat ISU Arad.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind coșul de fum necurăţat de funingine.

„În acest sens, vă reamintim că necurăţarea coşului de fum duce la înfundarea acestuia cu funingine şi alte reziduuri rezultate în urma arderilor, iar uneori poate duce la autoaprinderea coşului de fum“, au transmis reprezentanții ISU Arad.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.