Ziarul electronic al arădenilor

Iluminatul arhitectural în municipiul Arad, oprit din 3 octombrie

Iluminatul arhitectural din municipiul Arad va fi oprit începând din 3 octombrie, cu mici excepţii, pentru a se face economie la energie, măsura urmând să fie luată după ora 23.00.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat, vineri, că ia această măsură din dorinţa de a economisi energie electrică şi implicit de a diminua costurile cu iluminatul ambiental al clădirilor şi din zona mediană a Bulevardului Revoluţiei.

„După modelul altor municipii din ţară, dar şi a altor oraşe din Europa, am luat decizia de a opri iluminatul arhitectural din municipiu, pentru a reduce costurile pe care-l implică acesta. Este adevărat că iluminatul ambiental aducea un plus de frumuseţe clădirilor din zona centrală după lăsarea întunericului, dar trebuie să fim atenţi cu modul în care gestionăm fondurile de care dispunem“, a spus Călin Bibarţ.

Singurele obiective care vor rămâne iluminate sunt podurile şi pasarela peste râul Mureş.

Primarul consideră că măsura nu-i va afecta pe cetăţeni, „întrucât după ora 23.00 prezenţa acestora în locurile publice este restrânsă“.

La începutul lunii august, viceprimarul Lazăr Faur declarase că administraţia locală a decis să reducă cu două ore iluminatul public, ca primă măsură pentru a reduce consumul de energie electrică, în contextul tendinţelor existente la nivelul Uniunii Europene de a se face economie, adăugând că alte măsuri sunt avute în vedere din toamnă, cum ar fi reducerea iluminatului arhitectural.

Primăria Arad reduce iluminatul public cu două ore şi ar putea introduce alte măsuri de economie

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.