Ziarul electronic al arădenilor

Frigidere economice – cum le alegi

Aparatele frigorifice sunt singurele aparate din locuința noastră cu un regim de funcționare continuu. Acestea au nevoie în permanență de o sursă de energie pentru a putea păstra alimentele în condiții optime, așa că pot pune o amprenta importantă asupra facturilor pentru energie electrică.

Drept urmare, ori de câte ori cumpărăm un nou aparat frigorific, trebuie să depunem toate eforturile necesare pentru a alege un model economic.

Dar cum se alege un frigider economic? Nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că trebuie să ne dorim cu toții un frigider care să consume puțină energie electrică, așa că în rândurile următoare prezentăm câteva sfaturi pentru a alege un frigider cât mai prietenos cu portofelul:

Clasa energetică trebuie să reprezinte o prioritate

Odată cu scumpirea prețurilor pentru energia electrică, clasa energetică a devenit principalul criteriu de care trebuie să ții cont atunci când cumperi frigidere. Drept urmare, ar trebui să ții și tu cont de acest detaliu atunci când îți comanzi frigiderul.

Din acest punct de vedere, alegerea este simplu de făcut. Alege un frigider cu clasa energetică A, iar astfel vei avea garanția unui consum redus de energie electrică. Găsești astfel de frigidere în oferta Demax.ro, așa că ai putea arunca o privire.

Alege un frigider cu tehnologie NoFrost

Tehnologia NoFrost nu este benefică doar pentru confort și pentru o mai bună păstrare a alimentelor, ci totodată ajută la obținerea unui consum mai mic, ceea ce reprezintă și obiectivul propus de tine.

Prin urmare, atunci când cumperi un nou frigider, asigură-te ă acesta dispune de tehnologia NoFrost. Aceasta nu permite formarea gheții, folosind un sistem de răcire cu aer rece, iar astfel frigiderul va avea nevoie de mai puțină energie electrică pentru a putea menține temperatura optimă în frigider.

Alege un frigider No Frost și sigur vei reveni mai târziu să ne mulțumești pentru această recomandare.

Iluminatul din interior trebuie să fie cu LED

Chiar dacă tot mai puține frigidere au acum un sistem de iluminare vechi, asigură-te totuși că becurile din interiorul frigiderului pe care îl cumperi sunt cu tehnologie LED. Aceasta este utilă deoarece în acest fel consumul de energie este mai mic. Becurile tip LED nu numai că au un consum redus de curent, ci totodată nu emit căldură astfel încât temperatura din frigider să aibă de suferit.

Te sfătuim să alegi un frigider cu un sistem de iluminare cât mai eficient din punct de vedere al consumului.

Sistemul de alertare „ușă deschisă” este de mare ajutor

Ți s-a întâmplat vreodată să uiți ușa frigiderului deschisă? Probabil că da, iar de aceea ar trebui să te asiguri că nu se mai întâmplă asta. Ce poți face în acest sens? Este simplu: alege un frigider cu sistem de avertizare pentru momentele când ușa rămâne deschisă pentru prea mult timp.

În acest fel, o vei închide la timp astfel încât temperatura din interiorul frigiderului să nu aibă prea mult de suferit. Prin urmare, frigiderul nu va consuma energie suplimentară pentru a restabili temperatura optimă.

Pune în practică aceste recomandări și fără doar și poate vei reuși să alegi un frigider economic.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.