Ziarul electronic al arădenilor

Fostă şefă a IŞJ Arad, condamnată în primă instanţă pentru abuz în serviciu, achitată definitiv

Fostul inspector şcolar general din Arad, Anca Şipoş (Stoenescu), condamnată în luna august, în primă instanţă, la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, pentru că în 2019 ar fi concediat abuziv un inspector şcolar care o criticase public, a fost achitată definitiv, joi, de Curtea de Apel Timişoara.

DNA anunţa în decembrie 2019, printr-un comunicat de presă, că Anca Şipoş, ‘în calitatea sa de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, ar fi dispus, din considerente politice şi cu încălcarea Legii educaţiei naţionale, eliberarea din funcţie a unui inspector şcolar pentru criticile aduse partidului’.

Fosta şefă a IŞJ Arad îl concediase pe inspectorul Paul Barta, care criticase public PSD şi unele acţiuni ale instituţiei conduse de Anca Şipoş.

Prin sentinţa dată de Judecătoria Arad în 17 august, Şipoş fusese condamnată la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, cu un termen de supraveghere stabilit la doi ani. Complementar, prima instanţă i-a impus să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Arad şi să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local al municipiului Arad sau în cadrul Consiliului Local al comunei Vladimirescu, pe o perioadă de 60 de zile.

sursa: Agerpres

Închisoare cu suspendare pentru un fost inspector şcolar general din Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.