Ziarul electronic al arădenilor

Festivalul Vinului, ediția 2023, la Arad. PROGRAM

Festivalul Vinului, ediția 2023, va avea loc în perioada 6 – 8 octombrie, în Piața „Avram Iancu“ din Arad, unde, pe lângă degustări de vinuri și produse specifice unei astfel de sărbători va fi prezentat și un program artistic divers, cu multă muzică de petrecere, muzică populară și muzică ușoară.

Ediția din acest an a Festivalul Vinului are ca scop, pe lângă oferirea a trei zile de distracție și voie bună și promovarea producătorilor de vin din județ, dar și promovarea Aradului ca destinație turistică, în special a zonelor unde se poate practica turismul viticol.

Până acum, organizatorii, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, au confirmat prezența producătorilor de la Cramele Recaș din județul Timiș, Valea Viilor Șagu (Fanatu Granciu SRL), Cramele Balla Geza din Podgoria Miniș-Măderat (soiurile autohtone Fetească Neagră și Cadarcă, dar și soiurile internaționale Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc), Cramele Miniș – Maxi Marc (vinuri albe și vinuri roșii), Cramele Moldovei și vinuri de la Șilindia și Galșa, care vor oferi pentru degustare și vânzare vinuri, dar și must.

Pe lângă vinuri, participanții la festival vor mai putea să deguste o gamă diversă de brânzeturi, dar și produse tradiționale din județul Arad.

Totodată, în cele trei zile ale festivalului vor fi organizate spectacole artistice cu muzică de petrecere, muzică lăutărească, muzică populară și muzică ușoară.

„Pregătim un weekend plăcut pentru arădeni. Cred că este un bun prilej pentru a degusta cât mai multe vinuri avându-le pe toate în același loc și în același timp și totodată să încercăm și alte produse locale, toate «asezonate» cu un program artistic adaptat evenimentului. Așadar avem toate ingredientele pentru trei seri reușite de toamnă”, a declarat primarul Aradului, Călin Bibarț.

Programul concertelor la Festivalul Vinului:

Piața „Avram Iancu“

Vineri, 6 octombrie – muzică de petrecere

Ora 18.30

Mario Band; Lavinia Răducanu și Taraful Gabi Muzicaș; Alesis; White Mahala

Sâmbătă, 7 octombrie – muzică ușoară

Ora 18.30

Mădălina Boroneanț; Florin Mureșan; Biu Marquetti; Lora

Duminică, 8 octombrie – muzică populară

Ora 18.30

Adrian Petcu; Diana Mihuț; Ștefan Muntenaș; Gabi Bârsăuan; Lucian Drăgan; Diana Selagea; Liliana Laichici; orchestra „Zărandul“ condusă de Dudu Blagu Ienășesc

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.