Ziarul electronic al arădenilor

Festivalul Filmului Francez, la cinematograful „Arta“ din Arad. PROGRAM

În perioada 22 – 24 martie, 3 proiecții de filme vor avea loc la Cinematograful „Arta“ din Arad, în cadrul Festivalului Filmului Francez.

Toate proiecțiile vor începe la ora 19.00, iar accesul publicului va fi gratuit.

PROGRAM:

Miercuri, 22 martie –Un copil sensibil“/„Petit Nature“ (r. Samuel Theis), proiectat în secțiunea „Lungmetraj“ a festivalului.

Johnny, în vârstă de zece ani, iese în evidență în cartierul dur în care locuiește: este sensibil, inteligent și are interese mult peste vârsta sa. El observă cu curiozitate viața amoroasă tumultoasă a tinerei sale mame. Când un nou profesor, proaspăt venit din marele oraș, preia clasa lui Johnny, lucrurile încep să se schimbe.

Filmul are în palmares numeroase premii: în selecția oficială Semaine Internationale de la Critique, Cannes 2021; Nominalizare la Premiile César 2023; Marele Premiu și Premiul criticii la Taipei FF 2022; Premiul pentru cel mai bun film și Premiul pentru cel mai bun actor la Thessaloniki FF 2021.

Joi, 23 martie -„Jucăria nouă“/„Le nouveau jouet“ (r. James Huth),  din secțiunea „Panorama filmelor anului“

Sami trăiește fericit într-un cartier din suburbii alături de soția sa, care așteaptă un copil. Pentru a asigura nevoile viitoarei familii, Sami se angajează ca paznic de noapte într-un magazin cu produse de lux, deținut de Philippe Etienne, cel mai bogat om din Franța. De ziua fiului său, Alexandre, Philippe inaugurează raionul de jucării al magazinului și îi spune acestuia că poate lua orice își dorește. Alexandre îl alege pe Sami drept noua sa jucărie.

Vineri, 24 martie – „Noaptea de 12“/„Le nuit du 12“ (regia Dominik Moll), din secțiunea „Panorama filmelor anului“

Filmul a câștigat numeroase premii cum ar fi: Secțiunile „Cel mai Bun Film“ și „Cel mai Bun Scenariu“ la Premiile Lumière (2023), „Cel mai Bun Film“, „Cel mai Bun Regizor“, „Cel mai Bun Actor în rol secundar“ (Bouli Lanners), Meilleur Espoir Masculin (Bastien Bouillon), „Cel mai Bun Scenariu Adaptat“, „Cel mai Bun Sunet“ la Premiile César.

Mai devreme sau mai târziu, fiecare anchetator se confruntă cu o crimă nerezolvată, care îl bântuie. Pentru Yohan, care tocmai a fost numit detectiv șef în cadrul Brigăzii de Criminalistică din Grenoble, crima Clarei este un astfel de caz. Alături de echipa sa, el investighează viața și relațiile victimei, iar ceea ce începe ca o anchetă amănunțită se transformă rapid într-o obsesie. Suspecții nu încetează să apară, iar îndoielile lui Yohan continuă să crească. Un singur lucru este cert: crima a avut loc în noaptea de 12.

Filmul a avut premiera la Cannes 2022.

Descoperiți acum programul complet al celei de-a 27-a ediții a Festivalului Filmului Francez în România pe site-ul festivalului: https://festivalff.ro/

Festivalul Filmului Francez este organizat la Arad de Institutul Francez din România și co-organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.