Ziarul electronic al arădenilor

Familie de bursuci, filmată în Parcul Natural Lunca Mureșului

VIDEO O familie de bursuci care se joacă și mănâncă a fost filmată cu o cameră video amplasată în pădure. Imaginile au fost surprinse în Parcul Natural Lunca Mureșului de o cameră montată de un angajat de la Romsilva.

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a companiei Romsilva.

„Secvenţe nocturne cu o familie de bursuci deosebit de simpatici, surprinşi de una din camerele de monitorizare, amplasată de colegul nostru, Irinel Oberşan, în Parcul Natural Lunca Mureşului. Personajele noastre sunt tandre unul cu celălalt şi grijulii cu vizuina lor”, scrie pe reţeaua de socializare.

Potrivit reprezentanţilor Romsilva, bursucul este un mamifer omnivor care se hrăneşte cu fructe, seminţe, larve şi ouă. Toamna îşi face provizii, pe care le depozitează în vizuină, pentru perioada iernii, când are o activitate redusă.

Bursucii şi construiesc vizuini complexe, la o adâncime de doi metri, cu galerii lungi, de până la opt metri, cu încăperi speciale pentru provizii.

Parcul Natural Lunca Mureşului este unul dintre cele 22 parcuri naturale sau naţionale, pe care le administrează Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 17.455 hectare şi se întinde de-a lungul râului Mureş, de la limita municipiului Arad până la graniţa româno-maghiară.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.