Ziarul electronic al arădenilor

Exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă, la Spitalul Județean Arad

Vineri, 25 noiembrie 2022, Detaşamentul de Pompieri Arad a desfăşurat un exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui incendiu izbucnit la Spitalul Județean.

Scenariul exerciţiului a cuprins acţiuni de stingere a incendiului produs în interiorul Secției de Radiologie a spitalului, de căutare-salvare a unei persoane surprinse de incendiu şi acordarea primului ajutor medical calificat.

Scopul exercițiului a fost asigurarea reacției unitare a personalului unității medicale în cazul producerii unui astfel de eveniment, dar și antrenarea forțelor în vederea perfecționării modului de intervenție.

În acest exerciţiu au fost angrenate o autospecială pentru stingere cu apă şi spumă, o autospecială cu modul pentru descarcerare, o autospecială CBRN (folosită în cazul producerii unor situații de urgență de tip chimic, bacteriologic, radiologic și nuclear) și o ambulanţă SMURD, încadrate cu un ofiţer, 10 subofiţeri și 3 soldați gradați profesioniști.

În eventualitate creării unui disconfort, pompierii asigură cetățenii că aceste exerciții sunt necesare pentru antrenarea forțelor, dar totodată, sunt benefice pentru întreaga comunitate, întrucât pot contribui la salvarea de vieți.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.