Ziarul electronic al arădenilor

Eurovizion 2017. Portugalia – câștigătoarea concursului. România, pe locul 7

Concursul Eurovision 2017 a fost câştigat de Portugalia, reprezentantă de cântăreţul Salvador Sobral, cu melodia „Amar Pelos Dois”, iar România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, cu melodia „Yodel It!”, s-a clasat pe locul 7, obţinând un scor mare din partea publicului.

Salvador Sobral a spus la înmânarea trofeului Eurovision 2017: „Trăim într-o lume în care muzica e ca la fast food. Am câştigat pentru că eu cânt altfel de muzică. Să aducem înapoi muzica de calitate!”.

România s-a clasat pe locul 7 la această ediție a concursului, cu 282 de puncte, datorită voturilor publicului, din partea juriilor naționale primind un punctaj nesatisfăcător.

„Voi da totul pe scenă, pentru ca România să strălucească la Eurovision. Parcă ieri făceam primele repetiţii cu Ilinca pentru Selecţia Naţională, chiar dacă, de atunci şi până astăzi am străbătut, alături de Ilinca, un drum greu, dar frumos, de la Bucureşti până la Kiev. Este un moment unic în cariera oricărui artist şi mă bucur de fiecare clipă petrecută în concurs”, a mărturisit Alex Florea, înainte de Marea Finală.

„Îmi doresc să facem un show perfect, pentru ca momentul nostru să rămână în memoria fanilor. Dedic prestaţia noastră din Marea Finală publicului minunat care ne-a susţinut de-a lungul concursului”, a declarat Ilinca.

„Yodel It!” este un îndemn la libertatea de a fi tu însuţi, la curajul de a ieşi din zona de confort, curajul de a-ţi depăşi limitele impuse de societate, de tine. Practic, „Yodel It!” este un fel de strigăt de bucurie. Lasă-ţi grijile, ieşi din zona ta de confort, lasă-ţi frica, ştim că ai potenţial şi că poţi mai mult de atât. Ca să faci asta Hai!, „Yodel It!”!, spune compozitorul piesei.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.