Ziarul electronic al arădenilor

Ești din Arad? Află cum să îți cumperi cauciucuri noi în funcție de caracteristici, atunci când ești un șofer începător

Atunci când ai sub un an de experiență la volan, este important să începi deja să cunoști multe detalii tehnice despre mașina ta sau despre mașina pe care o conduci în mod constant.

Bineînteles, pe lângă legislația rutieră este important să știi să îți cumperi piesele necesare, în special dacă mașina ta nu este una nouă.

Descoperă în continuare câteva date tehnice necesare atunci când cauți să îți cumperi cauciucuri noi.

Înainte de a cumpăra orice are nevoie mașina ta, va trebui să știi răspunsurile la mai multe întrebări. De exemplu: „De ce tip de anvelope are nevoie mașina mea?” sau „Cât vreau să plătesc?”.

De asemenea, este important să faci o mică cercetare pe internet pentru că, în afară de preț, există multe alte detalii pe care trebuie să le iei în considerare, ca de exemplu: Câți kilometri vor dura anvelopele pe care le iau în considerare?

Totodată, în funcție de cât de vechi sunt roțile trebui să știi când trebuie înlocuite toate, dacă sunt conforme pentru un anumit sezon, dacă sunt anvelope pentru toate anotimpurile sau dacă sunt certificate conform reglementărilor europene.

Marea majoritate a vehiculelor de astăzi vin cu anvelope pentru toate anotimpurile. Acestea sunt concepute pentru a oferi o capacitate universală acceptabilă pe tot parcursul anului și în toate condițiile meteorologice.

Având în vedere faptul că sunt proiectate pentru a realiza un mix de caracteristici pentru toate anotimpurile – cum ar fi rulare silențioasă, aderență bună pe vreme umedă și o anumită capacitate de frânare pe zăpadă – este important să nu faci ca majoritatea proprietarilor de mașini care le lasă toată iarna și se așteaptă ca anvelopele să ofere toată tracțiunea de care au nevoie pe drumurile înzăpezite și înghețate.

De aceea, este ideal să ai două seturi de anvelope, unul pentru vară și un set de cauciucuri iarnă de la Anvelino pentru că anvelopele de iarnă dedicate, cunoscute și ca anvelope de zăpadă, oferă o tracțiune mult mai bună atunci când cade zăpada.

Mai exact, anvelopele de iarnă sunt concepute pentru a oferi tracțiune maximă posibilă pe zăpadă și în condiții de drumuri alunecoase. În plus, tracțiunea pe care o oferă în aceste situații nu este egalată cu nicio altă categorie de anvelope pentru a fi folosite pe drumuri alunecoale și/ sau înghețate.

De asemenea, dacă alegi să cumperi anvelope care pot fi foloste tot anul, trebui să știi că există două subcategorii principale de anvelope all-season: anvelope pentru toate anotimpurile de înaltă performanță și, respectiv o a doua categorie, anvelope pentru toate anotimpurile pentru „grand touring”.

Diferența dintre cele două o face stilul tău de a conduce și mașina ta. Primul model este mai potrivit pentru soferi cu mai multă încredere în sine și în mașina pe care o conduc și, de asemenea, pentru soferi care se simt mai sportivi pentru a conduce.

sursa foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.