Ziarul electronic al arădenilor

Electrocasnice, biciclete şi trotinete declarate la frontieră ca fiind noi, dovedite a fi deşeuri

Sute de biciclete, trotinete electrice, aparate electrocasnice şi alte bunuri, în total peste 12 tone, au fost întoarse de la frontiera română, după ce autorităţile au constatat că sunt deşeuri, deşi şoferul TIR-ului a declarat că sunt lucruri noi aduse din ţări europene.

Potrivit Gărzii de Mediu Arad, transportul a fost verificat, vineri, în Vama Nădlac II, împreună cu poliţiştii de frontieră.

Transportul de 12 tone de bunuri era compus, între altele, din 200 de biciclete, 50 de trotinete electrice, 50 de aspiratoare, 20 de frigidere, 20 de maşini de spălat, 10 televizoare, 100 de combine muzicale şi cauciucuri.

„Întreaga marfă reprezenta doar lucruri «nou-nouţe» după opinia transportatorului, opinia acestuia nefiind împărtăşită de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad şi de agenţii Poliţiei de Frontieră aflaţi la PTF Nădlac 2 – Autostradă, care au interzis intrarea în ţară a automărfarului, concluzionând, în urma efectuării controlului, că întreaga marfă este deşeu“, a transmis, vineri, Garda de Mediu Arad.

Destinatarul transportului era o persoană fizică din judeţul Prahova. Autorităţile au interzis ca bunurile să intre în România.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.