Ziarul electronic al arădenilor

El Mahdi Mouchtahi, medicul rezident din Maroc care îngrijeşte bolnavii de COVID-19 din Arad

El Mahdi Mouchtahi este originar din Maroc și este medic rezident, în anul I, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

De la începutul pandemiei este alături de personalul medical al spitalului şi de pacienţii trataţi pe secţia COVID-19.

„Mahdi este de un real folos pentru întreaga echipă medicală. Zilnic este la spital şi ne ajută cu tot ce este necesar pentru tratarea pacienţilor de pe secţie”, a spus medicul Dana Olar, coordonatorul Secţiei Covid 19.

El Mahdi Mouchtahi trebuia să se întoarcă din Maroc în Arad la începutul anului. Din cauza pandemiei, el nu a putut ajunge în România până în luna martie. De atunci, munceşte cot la cot cu medicii români.

„Trebuia să încep primul an de rezidenţiat la Arad cu aproximativ o lună mai devreme însă se anulaseră cursele cu avionul şi am rămas acasă până în luna martie. M-am gândit puţin, dacă să rămân sau nu acasă dar am considerat că medicii au nevoie şi de ajutorul meu. Aşa că din luna martie sunt tot pe secţia doamnei dr. Dana Olar şi zi de zi intru la pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19”, a spus El Mahdi Mouchtahi.

Medicul rezident intră, zilnic, cel puţin trei ore în saloanele pacienţilor

„Este o perioadă extrem de grea pentru toată lumea. Orice mână de ajutor este importantă şi am ales să stau aici şi să ajut cu tot ceea ce pot. Aici am învăţat să fiu medic, am fost primit în această echipă şi consider că este de datoria mea să ajut. Nu ascund faptul că este greu să stăm echipaţi ore întregi cu acel costum de protecţie în care este foarte cald, că uneori obosim dar ştim că toate eforturile pe care le depunem sunt pentru a ne salva semenii aflaţi în suferinţă”, a mai spus El Mahdi Mouchtahi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.