Ziarul electronic al arădenilor

„Egiptul, dar al Nilului”. Expoziție de fotografie la Biblioteca Județeană Arad

În fiecare colț al lumii există locuri care ne ating inima într-un mod unic și profund. Un astfel de loc este Egiptul, perceput nu doar ca o destinație de vacanță, ci ca o veritabilă poartă către trecut, o întâlnire cu istoria, cultura și frumusețea sa milenară.

Pe măsură ce pășim pe pământul acestui ținut fascinant, descoperim o lume plină de mistere și minuni, o lume care a influențat și continuă să influențeze civilizația umană.

Marți, 16 iulie 2024, începând cu ora 18.00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad vă lansează invitația de a participa la vernisajul expoziției de fotografie „Egiptul, dar al Nilului” – o adevărată călătorie în timp surprinsă prin obiectivul aparatului de fotografiat de către Antonela Toma, pe meleagurile despre care Herodot scria: „nicăieri în lume nu vom găsi la un loc atâtea lucruri minunate și de o grandoare care te lasă fără cuvinte”: Egiptul.

Egiptul este adesea asociat cu imagini ale piramidelor mărețe, ale Sfinxului enigmatic, cu papirusuri, comori ale faraonilor și temple grandioase, ce stau mărturie a unei mărețe civilizații antice, cu realizări extraordinare în arhitectură, matematică, astronomie și artă. Fiecare bloc de piatră, fiecare hieroglifă gravată și fiecare coloană sculptată ne vorbesc despre o epocă de inovație și de cunoaștere profundă.

Dacă toate acestea alcătuiesc paginile volumului „Descoperă Egiptul”, semnat de Antonela Toma în anul 2020, autoarea ne propune acum o călătorie vizuală fascinantă, surprinsă de-a lungul Nilului ca sursă vieții și a inspirației.

Vernisajul expoziției va avea loc în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, incluzând un dialog susținut de Antonela Toma, alături Mircea O. Boran E.AAFR, președinte al Asociației Foto Club Arad, și prof. drd. Ioana Nistor – o invitație de a explora și de a înțelege mai bine acest tărâm divers și unic.

Iubitorii artei vizuale pot vizita expoziția de fotografie „Egiptul, dar al Nilului”, în perioada 16 – 29 iulie 2024, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 17.00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.