Ziarul electronic al arădenilor

DSP Arad: 137 de persoane în centre de carantină, 665 în izolare la domiciliu

Direcția de Sănătate Publică Arad a informat că, vineri, până la ora 9.00, pe raza județului erau cazate în centre de carantină 137 de persoane.

De asemenea, DSP Arad a mai anunțat că, tot până la aceași dată, pe raza județului se aflau 665 persoane în izolare la domiciliu.

Conform Prefecturii, în județul Arad nu au fost confirmate cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate şi externate (22 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi unul la Iaşi).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 17 ani şi 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 11 pacienţi, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţilor este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până joi, la nivel naţional, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unităţi medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Vârsta medie a pacienţilor este de 41 de ani.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la persoane cu vârsta între 30 şi 49 de ani.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.604 apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 4.950 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 98 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.