Ziarul electronic al arădenilor

Dosar penal pentru români din Italia, care au mințit că vin din Germania

Autoritățile au depistat doi cetățeni români adulți și un minor care, la triajul efectuat de Direcția de Sănătate Publică la PTF Nădlac II, au afirmat că se întorc în țară din Germania, însă, în urma verificărilor s-a stabilit că vin din Italia, pe numele acestora fiind întocmit un dosar penal.

Cei trei au fost depistați în cursul zilei de vineri, de un echipaj mixt format din reprezentanți ai Inspectoratelor Județene de Poliție, respectiv Jandarmi.

Polițiștii și jandarmii i-au depistat pe cei trei trecând liber din zona de frontieră spre autostrada A1 (Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II), cu un autoturism înmatriculat în Italia.

„Autovehiculul a fost oprit, în acesta aflându-se două persoane adulte și un minor, domiciliate în județul Ialomița. Cele două persoane adulte au declarat că vin din Germania, însă, în urma verificărilor efectuate, în autoturism s-au găsit produse cu etichete de origine italiană și bonuri fiscale de dată recentă, având aceeași proveniență. Confruntați cu acest aspect, ocupanții autoturismului au recunoscut că vin din Italia – regiunea Bologna – și că nu au declarat adevărul la completarea chestionarului aplicat de medicii Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, imediat după trecerea frontierei de stat“, se arată într-o informare remisă de Prefectura Județului Arad.

Conform sursei citate, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de fals în declarații.

„Ulterior efectuării acestor proceduri legale, cele trei persoane au plecat spre un centru de carantină din județul de domiciliu, însoțite de echipaje ale Poliției și Jandarmeriei“, au precizat reprezentanții Prefecturii Arad.

La nivel național, un număr de 117 dosare penale au fost întocmite prin structurile abilitate ale MAI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

GCS precizează că Poliţia a aplicat 329 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.