Ziarul electronic al arădenilor

Doar o localitate din județul Arad are incidenţa COVID-19 peste 3 la mie. 99% dintre elevi sunt în şcoli

Doar o localitate din judeţul Arad – Şiştarovăţ – mai avea, luni, incidenţă de peste 3 la mie a cazurilor de COVID-19, astfel că şi scenariile din şcoli s-au schimbat şi doar 0,7% dintre elevi mai participă la cursuri online, dintre care o parte din cauza unor lucrări în clădirile şcolare, nu din motive ce ţin de pandemie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad s-a întrunit, luni, pentru a actualiza scenariile de funcţionare a şcolilor, astfel că faţă de vineri 29 de şcoli au ieşit din scenariul II, iar copiii din acestea încep de marţi cursurile cu prezenţă fizică, pentru că incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 în localităţile lor a scăzut sub unu la mie.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, începând de marţi, doar 432 de copii vor mai participa la cursuri exclusiv online. Totuşi, numai 164 provin din şcoli în care se aplică scenariul II din cauza pandemiei, iar 268 sunt din unităţi şcolare în care se desfăşoară lucrări de reabilitare a clădirilor, astfel că au loc cursuri doar online.

În total, 59.336 de copii din 425 de şcoli arădene participă fizic la cursuri, ceea ce înseamnă 99,03% dintre elevii şi preşcolarii din judeţ.

Potrivit CJSU, în judeţ incidenţa cazurilor noi de infectare a scăzut la 0,33 la mie, iar în ultimele 24 de ore a fost înregistrată o singură îmbolnăvire de COVID-19, situaţie care nu s-a mai întâlnit din iunie 2020.

Cu excepţia localităţii Şiştarovăţ, care are patru cazuri de COVID-19, dar incidenţa este de 10,36 la mie din cauza populaţiei numeric redusă, mai sunt patru localităţi cu incidenţă peste unu la mie – Pleşcuţa (2,81), Semlac (2,34), Archiş (2,00) şi Dieci (1,33).

Municipiul Arad are o incidenţă de 0,44 la mie, însemnând 72 de cazuri de îmbolnăvire.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost înregistrate 23.568 infectări cu SARS-CoV-2, iar dintre persoanele care au dezvoltat boala COVID-19, 913 au decedat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.