Ziarul electronic al arădenilor

Dispozitive de blocare a locurilor de parcare, montate ilegal

Autoritățile au depistat mai multe dispozitive de blocare a locurilor de parcare, care au fost montate ilegal, în cartierul Micălaca din municipiul Arad.

Anagajații RECONS S.A., sprijiniți de polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație, au început o campanie de eliberare a  locurilor de parcare ocupate ilicit pe domeniul public.

Prima acțiune s-a desfășurat în zona Miorița, unde au fost demontate cinci dispozitive de blocare a locurilor de parcare, montate ilegal.

„Aceste acțiuni vin ca urmare a sesizărilor de la cetățeni și a constatărilor efectuate de polițiștii locali în teren, la fața locului, împreună cu angajații RECONS S.A. Locurile de parcare nelicitate, aflate în proprietatea PMA, pot fi utilizate «la liber» de toți deținătorii de autoturisme din zonă. Pot fi rezervate locuri de parcare doar în zonele  care vor intra în administrarea RECONS S.A., situație în care se vor organiza licitații la care cetățenii pot participa“, se arată într-un comunicat de presă remis de Direcția Generală Poliția Locală Arad.

Autoritățile recomandă persoanelor care descoperă astfel de dispozitive în locurile accesibile parcării publice, să semnaleze situația Primăriei Municipiului Arad sau RECONS SA pentru a putea interveni prompt.

„În măsura în care ancorarea dispozitivelor improvizate instalate ilicit va surveni prin lucrări ce afectează stratul de suport, acțiunile proprietarilor de autovehicule ce s-au erijat în deținători ai domeniului public vor fi sancționate și de Serviciul Disciplina în construcții“, au precizat reprezentanții DGPL Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.