Ziarul electronic al arădenilor

Deşeuri din cabluri, echipamente electrice şi electronice, oprite la PTF Vărşand

Poliţiştii de frontieră arădeni, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în România a unui mijloc de transport încărcat cu peste 13.000 de kilograme de deşeuri din cabluri, echipamente electrice şi electronice casate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au efectuat pe sensul de intrare în ţară controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean maghiar, în vârstă de 58 de ani.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cabluri, echipamente electrice şi electronice casate din Ungaria pentru o societate comercială de pe raza judeţului Sălaj.

În urma analizei documentelor prezentate la controlul de frontieră, s-a constatat faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplineşte condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării, şoferul neavând documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

În total, vehiculul transporta 13.190 de kilograme de deşeuri.

Având în vedere cele constatate, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijlocului de transport în cauză şi a mărfurilor transportate, au precizat autoritățile de frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.