Ziarul electronic al arădenilor

Descoperă Belgia – 5 atracții turistice neștiute

La prima vedere, Belgia pare o țară mică care ar putea fi traversată în lung și în lat foarte repede cu un mijloc de transport de persoane din Belgia în România.

În realitate, e nevoie de puțin mai mult timp pentru a putea cunoaște în detaliu toate surprizele Belgiei.

În plus, belgienii mai au câțiva ași în mâneca ce cu siguranță te vor ține ocupat câteva ore bune.

De exemplu, există curse din Belgia spre România cu Romfour sau în sens invers, care te pot ajuta să te bucuri de frumusețea deosebită a țării. Desigur, Bruxelles reprezintă una dintre cele mai importante atracții ale Belgiei.

Însă acest lucru nu înseamnă că doar el merită atenția noastră într-o vizită în Belgia. Pe lângă el mai există clădiri și piețe, castele, biserici și nu numai de frumusețea cărora ne putem bucura cu ajutorul unui transport de persoane din Belgia spre România sau în sens opus.

Nu în ultimul rând, dacă nu poți ajunge fizic în Belgia, poți beneficia de serviciul de transport colete din Belgia în România.

Până atunci, să trecem în revistă care sunt 5 dintre cele mai puțin cunoscute și totuși demne de vizitat atracții turistice din Belgia.

1. Catedrala Notre Dame din Tournai

Probabil toată lumea știe despre vestita catedrală din Franța, dar puțini sunt cei care au auzit și mai ales care au văzut catedrala din Tournai. Clădirea are trei stiluri arhitectonice diferite, cinci turnuri cu clopote și camere care ating chiar și 48 metri.

2. Canalele din Bruges

Dacă Veneția ți se pare deja un oraș mult prea vizitat și îți dorești un loc nou în care să te bucuri de o experiență ceva mai personală, atunci Bruges e cea mai la îndemână soluție, mai ales că a fost supranumit “mica Veneție”. Tocmai în îndepărtatul Ev Mediu râul Reie a fost transformat într-o rețea care permitea negustorilor să-și poată transporta mărfurile în oraș.

În zilele noastre turiștii se pot plimba cu barca de-a lungul canalelor bucurându-se în același timp de priveliștea caselor și a clădirilor din împrejurimi.

3. Castelul Gravensteen

Există curse din Belgia spre România cu Romfour care te pot aduce în zone încărcate de istorie, cum ar fi de exemplu, superbul castel Gravensteen. De-a lungul timpului castelul  a fost folosit drept închisoare și fabrică,  pentru că avea case construite chiar în curtea interioară a castelului.

În secolul 19 a fost propus pentru demolare, însă primăria s-a opus, iar astăzi ne putem bucura de o atracție turistică deosebită.

4. Gara din Antwerpen

Este principala gară din orașul Antwerpen care se află în Flandra de Est. A fost construită din piatră și inaugurată în anul 1995. Gara impresionează prin aspectul impunător pe care-l are. Ba mai mult, datorită arhitecturii în stil feroviar, foarte caracteristic Belgiei de altfel, Gara Centrală din Antwerpen este considerată una dintre cele mai frumoase gări din lume.

5. Clopotnița din Mons

Cu ajutorul unui autobuz cu transport de persoane din Belgia spre România se mai poate ajunge și în Mons. Este un oraș medieval care astăzi  este capitala provinciei Hainaut, dar și locul în care se găsește singura clopotniță în stil baroc din Belgia. Clopotnița se află în cel mai înalt punct din oraș,  mai exact într-o piață în care altădată se afla un castel din care astăzi au mai rămas doar ruinele.

Turnul  cu clopot, a fost construit în secolul 17, are o înălțime de 87 metri, iar clopotul din vârf cântărește nu mai puțin de 5 tone.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.