Ziarul electronic al arădenilor

Depozit cu mobilă din cartierul Aurel Vlaicu, distrus de un incendiu provocat

Un depozit cu mobilă deţinut de un austriac în municipiul Arad a ars complet, în noaptea de joi spre vineri, incendiul fiind provocat de persoane deocamdată necunoscute, poliţiştii derulând o anchetă în acest caz.

Magazia se afla în cartierul Aurel Vlaicu, pe strada Hațeg, într-o zonă cu blocuri şi case, iar în jurul orei 1.00 a fost cuprinsă de flăcări.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat că s-a intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială descarcerare şi un echipaj SMURD pentru protecţia personalului propriu.

Depozitul, cu o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătraţi, ardea generalizat când au ajuns pompierii.

„Dezvoltarea rapidă şi violentă a incendiului a fost cauzată de prezenţa din abundenţă a materialelor combustibile din magazie, precum canapele, material plastic, lemnos sau carton. În momentul sosirii la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent la interior, exterior şi propagat la acoperiş, cu posibilitatea de extindere la construcţiile învecinate. Incendiul a fost stins după trei ore, fără a se propaga la alte construcţii“, a declarat Pleşca.

Pompierii au constatat că incendiul a fost provocat, astfel că au notat cauza ca fiind „acţiunea unor persoane iresponsabile“.

Conform ISU, cineva a dat foc unei pubele din plastic care se afla în faţa depozitului, unde se mai aflau şi deşeuri pregătite de proprietarul austriac pentru a fi ridicate vineri dimineaţă de operatorul de salubritate. Aceste deşeuri s-au aprins şi s-au extins la depozit.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Claudia Iuga, a declarat, pentru Agerpres, că se fac cercetări pentru distrugere. Conform acesteia, flăcările au cuprins şi un autoturism parcat lângă depozitul cu mobilă.

Prejudiciul urmează să fie stabilit.

video: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.