Ziarul electronic al arădenilor

Cuplurile arădene sunt puse la încercare de autoizolare – Cum pot rezista în același spațiu fără să se certe?

Pentru unele cupluri din Arad, și nu numai, autoizolarea este o metodă de protecție împotriva virusului COVID-19, dar și o adevărată amenințare pentru pacea familiei.

Din păcate, unele perechi tind să fie mai vocale și mai irascibile când petrec mult timp în același loc, ceea ce duce la dispute nedorite și deranjante. Dacă te regăsești în această descriere, trebuie să știi că există metode care s-au dovedit eficiente pentru a preveni situațiile tensionate. Iată mai jos câteva sugestii practice.

Cum poți evita certurile atunci când ești blocat în același loc cu partenerul tău?

Încercați să vă separați pentru o perioadă

Acest lucru nu presupune ca unul dintre voi să plece din casă. Uneori simplul fapt de a petrece timp în camere separate poate avea efecte foarte benefice asupra relației voastre. Ambii membri ai cuplului trebuie să înțeleagă nevoia fiecăruia de a sta singur, fără a fi deranjat. Dacă vei recunoaște dreptul partenerului la destindere individuală, iar acesta o va face într-o măsură rezonabilă, veți fi mult mai relaxați și mai dispuși să colaborați în rest.

Urmăriți un serial împreună

Cum ar fi să începeți un serial bun și să urmăriți un sezon întreg în aceeași zi? Un astfel de maraton vă va distrage de la neînțelegeri. În plus, veți avea un subiect interesant pentru discuțiile următoare.

Comandă-i un cadou iubitului sau iubitei tale

Este normal să apară conflicte într-un astfel de context. Totuși, acestea se pot rezolva mai rapid dacă cel puțin unul din voi se va dovedi împăciuitor. Este o idee foarte bună să spui că îți pare rău prin intermediul unui cadou.

De exemplu, dacă prietenul tău s-a supărat deoarece l-ai pus prea mult la treabă și nu ai fost sensibilă la nevoia lui de relaxare, îl poți surprinde cu un fotoliu minge, pe care să se așeze confortabil atunci când va urmări meciurile preferate sau va juca jocuri video.

Jucați-vă împreună

Conflictele pot fi rezolvate mai ușor dacă sunt abordate într-o manieră diferită. De pildă, poți transfera tensiunea dintre voi într-o întrecere amuzantă. Astfel, va exista o competiție, dar într-o formă copilărească, plăcută.

Jocurile de societate sunt foarte bune în acest sens. Poți implica mai mulți membri ai familiei sau vă puteți distra doar voi doi.

Faceți exerciții în cuplu

Atunci când te cerți acumulezi energie, mânie și ești mai iritat. Drept urmare, ai nevoie de o activitate pentru a elimina aceste trăiri negative. O metodă eficientă ar putea fi exercițiul fizic. Faptul de a vă antrena împreună va crea contextul ideal pentru relaxare. În plus, veți ajunge să vă complimentați mai mult datorită aspectului fizic îmbunătățit.

Încercați să apreciați timpul pe care îl petreceți împreună

Deoarece timpurile sunt imprevizibile, nu știi niciodată când va fi nevoie să stați despărțiți o perioadă îndelungată. Nu subestima clipele pe care le puteți împărtăși astfel și fii hotărât să găsești metode de a conviețui în pace.

Punând interesele celuilalt pe primul loc și, având o atitudine respectuoasă, conviețuirea în aceste condiții va fi mai ușor de suportat.

surse foto: shutterstock.com, pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.