Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 5 – 18 noiembrie 2018.

În Banat, tendința temperaturii aerului va fi, în general, de scădere în cea mai mare parte a intervalului de referință.

În medie, valorile maxime se vor încadra între 17 și 21 de grade în prima săptămână și între 12 și 17 grade în cea de-a doua, iar minimele între 5 și 9 grade în perioada 5 – 11 noiembrie, apoi între 3 și 7 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere, cu precădere, la sfârșitul intervalului.

În Crișana, temperatura aerului va fi în general în scădere, până în data de 8 noiembrie; relative staționară și în ușoară creștere până în 13 nioembrie, apoi din nou în scădere, însă ceva mai accentuată decât precedenta.

Media regională va consta în valori maxime cuprinse între 16 și 21 de grade pe parcursul primei săptămâni și între 11 și 17 grade în cea de-a doua, iar minimele între 5 și 9 grade în perioada 5 – 11 noiembrie și între 3 și 7 grade, după aceea.

Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere, îndeosebi la sfârșitul intervalului.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.