Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 29 februarie – 13 martie 2016.

Astfel, în Banat, în primele două zile ale intervalului vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, media regională a temperaturilor maxime fiind de 14…16 grade, iar cea a minimelor de 6…8 grade.

Apoi, valorile termice vor fi în scădere şi se vor apropia de normalul termic al perioadei, respectiv, maxime în jurul valorii de 9 grade şi minime, în medie, de 0…2 grade.

Spre finalul primei săptămâni de prognoză se va încălzi din nou, spre o medie regională a valorilor maxime de 15 grade şi a celor minime de 5 grade. În a doua parte a intervalui, tendinţa va fi de răcire uşoară, spre valori termice în jurul mediilor multianuale.

Vor fi ploi moderate cantitativ în noaptea de luni spre marţi (29 februarie/1martie) şi în jurul datei de 4 martie, iar după data de 6 martie sunt de așteptat ploi slabe.

În Crișana, în prima zi a intervalului valorile termice se vor situa mult peste mediile multianuale, media regională a celor maxime va fi de 16…17 grade, iar cea a minimelor de 4…6 grade.

Ulterior va fi o răcire, astfel în intervalul 2 – 4 martie, maximele regionale vor fi de 6…8 grade, iar minimele vor fi de 1…2 grade, caracterizând o vreme normală sub aspect termic. Spre finalul săptămânii temperatura va creşte, spre maxime în medie de 14…15 grade şi minime în jur de 4 grade. În a doua săptămână, tendinţa valorilor termice va fi de scădere uşoră.

Vor fi ploi moderate cantitativ în noaptea de luni spre marţi (20 februarie/1 martie) şi în cursul zilei de marţi (1 martie), iar după data de 6 martie sunt de aşteptat ploi slabe.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.