Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 15 – 28 februarie 2016.

În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă, cu medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 16 grade şi minime de 7 – 8 grade, apoi, până în 20 februarie, valorile termice vor scădea treptat.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va marca o nouă creştere, astfel că, în medie, maximele diurne vor fi cuprinse între 9 şi 13 grade, iar minimele nocturne între un grad şi două grade.

Va ploua aproape în fiecare zi, pe arii extinse în 15, 19, 23 şi 24 februarie, când, izolat, se pot cumula şi cantităţi de apă mai însemnate.

În Crişana, pe parcursul întregului interval de prognoză, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale în a doua jumătate a lunii februarie.

Totuşi diferenţele de la o zi la alta sunt semnificative, mai ales în prima săptămână, când, de la temperaturi medii diurne de 16 grade, estimate pentru 15 februarie, se va ajunge la maxime de 7 grade, în jurul datei de 20 februarie.

În a doua săptămână, fluctuaţiile de temperatură vor fi mult mai mici, iar valorile termice se vor situa între 8 şi 11 grade.

Temperaturile minime vor marca o scădere treptată, de la 6 – 7 grade în prima noapte, până la valori în jurul pragului de îngheţ, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Vor fi condiţii de apariţie a precipitaţiilor în fiecare zi, mai ales ploi, dar în 15, 16 şi 19 februarie sunt posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.