Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 1 – 14 februarie 2016.

Astfel, în Banat, luna februarie va debuta cu o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată şi vor fi temperaturi maxime, în medie, de până la 14 – 16 grade.

În data de 4 februarie, valorile termice vor scădea accentuat şi vor ajunge la medii apropiate de cele normale, de 5 – 6 grade Celsius. Ulterior acestei date, vremea se va încălzi din nou, astfel încât, la sfârşitul primei săptămâni de prognoză, se vor înregistra valori medii diurne de 12 – 14 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele termice, deşi în uşoară scădere de la o zi la alta, vor caracteriza în continuare o vreme caldă pentru această perioadă. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între un grad şi 4 grade şi doar pe 5 şi 6 februarie vor fi uşor negative.

În zilele de 1 şi 3 februarie vor fi ploi slabe, iar pe 4 februarie precipitaţiile se vor semnala local şi pot fi mixte. Începând cu data de 8 februarie va creşte, din nou, probabilitatea ca temporar să plouă slab.

În Crişana, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la început de februarie, cu medii ale maximelor diurne în creştere, de la 6 – 7 grade, în prima zi, spre 12 – 14 grade, pe 2 şi 3 februarie.

În data de 4 februarie, temperaturile vor scădea accentuat şi se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, după care vremea se va încălzi din nou, astfel încât, pe 7 şi 8 februarie vor fi temperaturi diurne de 11 – 13 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele termice vor scădea uşor, dar vremea se va menţine caldă pentru această perioada. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, până la 4 grade şi doar pe 5 şi 6 februarie vor fi uşor negative. În zilele de 1 şi 3 februarie vor fi ploi slabe, iar pe 4 februarie precipitaţiile se vor semnala local şi vor fi mixte.

Începând cu data de 8 februarie va creşte, din nou, probabilitatea ca temporar să plouă slab.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.