Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 18 31 ianuarie 2016.

Potrivit estimării, în Banat vremea se va menţine rece până în jurul datei de 25 ianuarie, media temperaturilor diurne urmând a fi de -2 …2 grade, iar nopţile vor deveni local geroase, cu valori de -10…-6 grade.

Apoi este estimată o creştere a temperaturilor către valori pozitive ziua, în medie de 2…3 grade şi minime nocturne de -6…-3 grade, regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii ianuarie.

Vor fi fulguieli pe arii restrânse în data de 20 ianuarie, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în cea de-a doua săptămână de prognoză, în special în perioada 24 – 26 ianuarie.

În Crișana, prima săptămână a intervalului de referinţă va fi caracterizată de o vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea când local va fi ger, iar minimele termice vor fi în medie de -10…-6 grade.

Temperaturile maxime vor fi de -2…1 grad, medie regională. Apoi se estimează o încălzire uşoară şi treptată a vremii, fiind de aşteptat valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, cu maxime de 2…4 grade şi minime de -6…-4 grade, medie regională.

Vor fi ninsori slabe pe arii restrânse în data de 20 ianuarie, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în cea de-a doua săptămână de prognoză, în special în perioada 24 – 26 ianuarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.