Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 11– 24 ianuarie 2016.

Astfel, în Banat, valorile termice diurne vor fi în scădere treptată până în jurul datei de 18 ianuarie, dar totuşi, în prima parte a intervalului, vremea se va menţine caldă, cu medii ale maximelor de 11…13 grade.

Spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va deveni rece, cu o medie a temperaturilor diurne în jurul valorii de -4 grade, iar în a doua săptămână, valorile termice vor creşte uşor, se vor apropia de cele normale specifice perioadei, iar media regională se va situa în jurul a 0 grade.

Şi minimele termice vor fi în scădere, în prima săptămână de la medii de 4…6 grade, până la valori situate, în medie, în jurul a -9 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, minimele nocturne se vor încadra între -12 şi -8 grade.

Temporar vor fi precipitaţii mai ales în primele zile ale intervalului, precum şi în jurul datei de 15 ianuarie. Până pe 13 ianuarie va ploua, apoi treptat vor predomina ninsorile.

În Crișana, îână spre mijlocul primei săptămâni de prognoză, vremea se va menţine caldă, cu o medie a maximelor situată în jurul valorii de 8 grade.

Apoi, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel încât, înjurul datei de 17 ianuarie, media regională va fi de -6…-4 grade.

În a doua săptămână, valorile termice diurne vor creşte uşor, se vor apropia de cele normale specifice perioadei, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de -2 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere semnificativă până la începutul celei de-a doua săptămâni, de la valori de 2…4 grade, până la -12…-10 grade, în medie.

Spre sfârşitul intervalului vor fi temperaturi nocturne situate în jurul a -8 grade.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.