Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 4 – 17 ianuarie 2016.

În Banat, vremea se va încălzi semnificativ, în intervalul 6-8 ianuarie devenind apropiată de normalul termic al perioadei.

Între 9 şi 11 ianuarie va fi mai caldă decât de obicei, cu medii regionale ale temperaturilor maxime de 6 – 8 grade şi minime în jurul pragului de îngheţ.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra în continuare valori termice mai ridicate decât în mod obişnuit.

Astfel, în medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 8 grade, iar cele minime, între -3 şi 0 grade.

Până spre 7 ianuarie se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, posibil, local, moderate cantitativ, iar apoi vor predomina ploile.

De asemenea, vor fi condiţii de polei.

În Crişana, vremea se va încălzi încă din primele zile, maximele termice trecând la valori pozitive începând din 6 ianuarie, dată de la care nici minimele nocturne cu vor coborî, în medie, sub -3 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, deşi în uşoară scădere, valorile termice diurne se vor menţine peste cele normale, maximele fiind, în medie, cuprinse între 3 şi 7 grade. Temperaturile minime se vor înscrie în ecartul -3 la 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe, cu excepţia intervalului 6-7 ianuarie, când pot fi şi moderate cantitativ.

Vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori pe 4 şi 5 ianuarie, apoi vor predomina ploile, iar în unele zile vor fi condiţii de polei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.