Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 28 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016.

Conform estimării, în Banat vremea va intra într-un proces de răcire în primele zile ale intervalului şi va deveni mai rece decât în mod normal în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie, când se vor înregistra, în medie regională, temperaturi maxime cuprinse între -2 şi 0 grade şi minime între -8 şi -6 grade Celsius.

Începând din data de 4 ianuarie, valorile termice vor creşte uşor şi se vor apropia de cele normale, cu o medie regională de 1…3 grade pe timpul zilelor şi -4…-2 grade în cursul nopţilor.

În zilele de 29 şi 30 decembrie, pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, urmând ca, după data de 3 ianuarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor să fie din nou ridicată.

În Crișana, în primele zile ale intervalului, vremea va intra într-un proces de răcire şi va deveni mai rece decât în mod normal.

În perioada 31 decembrie – 3 ianuarie se vor înregistra în medie temperaturi maxime cuprinse între -4 şi -2 grade şi minime în jurul valorii de -10 grade Celsius.

Începând din data de 4 ianuarie, valorile termice vor creşte uşor şi se vor apropia de cele normale, cu o medie regională de 0…2 grade pe timpul zilelor şi -4…-3 grade în cursul nopţilor.

În cursul zilei de 29 decembrie, doar izolat vor fi posibile ninsori slabe, dar începând cu data de 3 ianuarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creştere.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.