Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 14 – 27 decembrie.

Astfel, în Banat, în perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi în scădere şi vor deveni apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de două până la 5 grade ziua şi între -3 şi 0 grade noaptea.

Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 8 – 13 grade şi minime de 2 – 5 grade, în medie.

Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. În prima săptămână de prognoză vor fi doar precipitaţii neînsemnate cantitativ, pe spaţii mici, ploi sau burniţe.

Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ploaie, va creşte însă după data de 22 decembrie.

În Crişana, valorile de temperatură vor fi în scădere în perioada 15-17 decembrie şi vor caracteriza o vreme normală pentru data calendaristică, cu maxime de până la 4 grade şi minime de între -4 şi -2 grade, în medie pe regiune.

Apoi, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu maxime de 6 – 12 grade şi minime de la 1 grad până la 4 grade, în medie.

Pentru ultimele zile din intervalul de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. La începutul intervalului de prognoză vor fi doar pe spaţii restrânse precipitaţii neînsemnate cantitativ, ploi sau burniţe.

În perioada 17-19 decembrie precipitaţiile, mai ales sub formă de ploaie, se vor semnala local, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou după data de 22 decembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.