Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-22-300x209Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 7 – 13 decembrie.

În Banat, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, se vor înregistra temperaturi maxime, în medie regională, de 5 – 9 grade, valori ce caracterizează o vreme uşor mai caldă decât normal pentru luna decembrie.

Temperaturi diurne mai coborâte, dar în limitele climatologic specifice, vor fi posibile în perioada 11- 13 decembrie, dar şi spre sfârşitul celor două săptămâni de referinţă, când sunt estimate valori de 3 – 5 grade, mediat pe regiune.

Mediile minimelor vor fi, în general, uşor peste pragul de îngheţ, zero la 3 grade, cu excepţia intervalului 12 – 16 decembrie când vor predomina valorile negative, de altfel normale pentru data calendaristică.

În jurul datei de 9 decembrie vor fi ploi slabe, locale, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 16 decembrie.

În Crişana, regimul termic diurn va fi caracterizat în cea mai mare parte a intervalului de prognoză de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, cu medii regionale ale maximelor de 5 – 8 grade.

Temperaturi mai coborâte, dar apropiate de mediile multianuale, vor fi posibile în perioada 11 – 13 decembrie, dar şi spre sfârşitul celor două săptămâni de referinţă, când sunt estimate valori mediate între două şi 5 grade.

În privinţa minimelor nocturne, sunt de aşteptat valori în general uşor peste pragul de îngheţ, zero la 3 grade, mai puţin în intervalul 12 – 15 decembrie, când vor predomina temperaturile negative.

În jurul datei de 9 decembrie vor fi ploi slabe, locale, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 16 decembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.