Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 30 noiembrie – 13 decembrie.

Conform estimării, în Banat, până în data de 4 decembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime cuprinse în medie între 10 şi 12 grade.

Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere şi se vor situa, în perioada 5 – 8 decembrie, la medii de 8 grade, urmând ca după data de 9 decembrie să se apropie de 4…5 grade Celsius, adică de mediile normale ale perioadei.

Temperaturile minime vor în general pozitive, în medie, între 1 şi 4 grade, exceptând ultimele nopţi din interval când vor scădea spre valori medii de -2…0 grade.

În 30 noiembrie şi 1 decembrie vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie, dar precipitaţii slabe mai pot apărea şi în zilele de 2 şi 5 decembrie, precum şi după data de 8 decembrie.

În Crișana vremea va fi caldă până în data de 4 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse, în medie, între 8 şi 10 grade.

Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere şi se vor situa în perioada 5 – 8 decembrie la medii de 6…8 grade, urmând ca după data de 9 decembrie să se apropie de 4 grade Celsius, adică de mediile climatologice specifice perioadei.

În prima săptămână temperaturile minime vor fi uşor pozitive, în medie, între 1 şi 3 grade, în timp ce în cea de-a doua acestea se vor situa la valori medii de -2…0 grade.

În primele două zile ale intervalului vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, izolat moderate cantitativ, dar precipitaţii slabe mai pot apărea pe 2, 5 şi după data de 8 decembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.