Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 14 – 27 septembrie.

În Banat, vremea se va încălzi treptat în primele zile ale intervalului, devenind caldă, iar în zilele de 17 şi 18 septembrie chiar deosebit de caldă, cu medii regionale ale temperaturilor maxime de până la 33 – 34 de grade.

Începând cu data de 19 septembrie, vremea se va răci, astfel încât pe parcursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra valori termice diurne, în medie, de 22 – 23 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni.

Temperaturile minime vor oscila în medie între 12 şi 18 grade, în prima săptămână, şi între 10 şi 12 grade, în cea de-a doua săptămână.

Probabilitatea pentru averse, în general slabe cantitativ, va fi mai mare după data de 19 septembrie, când acestea pot apărea zilnic.

În Crişana, în primele zile ale intervalului, valorile maxime de temperatură vor fi în creştere şi vor caracteriza o vreme caldă, chiar deosebit de caldă în zilele de 17 şi 18 septembrie, când vor ajunge la medii regionale de 33 – 34 de grade.

Din 19 septembrie, vremea se va răci, astfel încât, pe parcursul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra temperaturi diurne în medie de 22 – 23 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni.

Temperaturile minime vor oscila în medie între 12 şi 18 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 22 – 27 septembrie, când se vor situa doar între 10 şi 12 grade. Aversele îşi vor face apariţia aproape zilnic, după data de 19 septembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.