Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 17 –31 august.

În Banat, până vineri, 21 august, vremea se va răci semnificativ, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 23 de grade.

În ultimele zile ale primei săptămâni şi în primele zile ale celei de-a doua, regimul termic va fi din nou în creştere spre valori normale pentru ultima decadă a lunii august.

Din data de 25 august şi până la sfârşitul lunii nu se vor mai înregistra variaţii semnificative ale valorilor termice diurne. Nopţile vor deveni tot mai răcoroase, iar la mijlocul perioadei de prognoză media regională a temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 13 grade.

Aversele vor fi mai frecvente până în jurul datei de 25 august, iar în intervalul 17 – 20 august vor fi, în general, moderate cantitativ.

În Crişana, în următoarele cinci zile, vremea va deveni răcoroasă pentru această dată, deoarece media regională a temperaturilor maxime se va apropia de 22 de grade.

O creştere a valorilor termice se va resimţi în intervalul 22 – 25 august, când vor fi medii în jurul a 28 de grade, apoi acestea nu se vor mai modifica semnificativ.

Până la sfârşitul primei săptămâni se va resimţi şi o scădere accentuată a minimelor termice, de la o medie de 19 grade în prima noapte, până la o medie de doar 12-13 grade, în 23 august.

În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor mai câştiga până la două grade Celsius. Vor fi averse, local importante cantitativ, în intervalul 17-25 august. În rest, cu totul izolat, pot să apară ploi de scurtă durată.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.