Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 10 – 23 august.

În Banat, până în jurul datei de 15 august valul de căldură va persista, astfel că media regională a temperaturilor maxime va fi de 35…37 de grade.

În a doua parte a intervalului se va produce o răcorire, însă vremea va fi în continuare călduroasă, cu valori diurne de 31…32 de grade.

Media valorilor minime de temperatură va fi în creştere, de la 16 grade, până la 19…20 de grade în perioada 14…17 august, ulterior urmând să revină la aproximativ 16…17 grade.

Probabilitatea pentru averse pe arii extinse va fi mai ridicată în intervalul 15 – 18 august.

În Crișana, în cele două săptămâni de prognoză vremea va fi călduroasă, caniculară până în data zilei de 15 august, cu medii regionale ale maximelor termice de 35…37 de grade.

În a doua parte a intervalului se va resimţi o uşoară răcorire, dar media temperaturilor diurne nu va coborî sub 30…32 de grade.

Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative, cele mai calde nopţi urmând a se înregistra în perioada 12 – 17 august, când media acestora se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Averse locale se vor semnala cu precădere în perioada 15-18 august. În rest, doar cu totul izolat pot să apară ploi de scurtă durată în zonele de deal.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.