Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 27 iulie – 9 august.

Conform prognozei, în Banat, până la sfârşitul lunii iulie vremea va fi călduroasă, caniculară în jurul datei de 29, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul valorii de 32 de grade.

În prima decadă a lunii august valul de căldură se va intensifica şi va fi caniculă în aproape fiecare zi.

Cel mai cald ar putea fi în primele zile ale lunii, când media temperaturilor maxime va fi de 35…37 de grade.

În cursul nopţilor mediile termice vor fi în jur de 17 grade în primele 6 zile, apoi vor creşte cu 2…3 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată la începutul intervalului, în jurul datei de 30 iulie şi, din nou, în intervalul 4 – 6 august.

În Crișana, în cele două săptămâni de prognoză temperaturile vor fi, în general, peste mediile climatologice specifice acestei perioade.

În primele zile vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile maxime vor creşte de la valori de aproximativ 29 de grade, până la 34…35 de grade în data de 29 iulie.

În următoarele două zile se va resimţi o uşoară răcorire a vremii, dar apoi un nou val de căldură se va resimţi, începând cu data de 1 august. Prin urmare, vremea va deveni călduroasă, iar în unele zile chiar caniculară, cu medii ale temperaturilor maxime de 34…35 de grade.

Media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 16 grade până în data de 1 august, apoi va creşte până la 18 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima zi, în data de 30 iulie şi, din nou, în perioada 4 – 5 august. În rest, doar cu totul izolat se pot semnala ploi de scurtă durată.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.