Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 6 – 19 iulie.

Conform prognozei, în Banat, vremea va fi caniculară în primele trei zile ale intervalului, când temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între 36 şi 38 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 18 grade.

Apoi, valorile termice vor marca o scădere, apropiindu-se de normele climatologice specifice perioadei: medii ale maximelor diurne de 28 de grade şi ale minimelor nocturne de 12 grade.

O nouă încălzire se estimează în a doua săptămână de prognoză, când vremea va redeveni caniculară.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în noaptea de 8/9 iulie şi pe parcursul zilei de 9 iulie, precum şi în jurul datei de 14 iulie. În rest, probabilitatea pentru averse va fi redusă.

În Crişana, în primele trei zile ale intervalului, vremea va fi caniculară, mediile maximelor diurne urmând a se situa, în general, între 36 şi 38 de grade, iar ale minimelor între 17 şi 19 grade.

În intervalul 9-11 iulie valorile termice vor scădea cu aproximativ 10 grade şi vor deveni apropiate de normele climatologice specifice perioadei.

Apoi vremea va intra într-un nou proces de încălzire, astfel încât, pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele termice vor ajunge, în medie, la 36 de grade, iar minimele la 17 grade.

Fenomenele specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia cu precădere în zilele de 8, 9 şi 14 iulie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.