Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 25 mai – 7 iunie.

În Banat, în primele zile ale intervalului, temperaturile diurne vor scădea treptat şi vor ajunge la o medie în jurul valorii de 15 grade, în data de 27 mai, caracterizând o vreme răcoroasă.

Din 28 mai până pe 2 iunie maximele termice vor creşte spre medii regionale de 25…26 de grade, valori care se vor menţine până la sfârşitul intervalului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 12 şi 14 grade, exceptând nopţile din perioada 28 – 31 mai când vor fi uşor mai scăzute, spre medii de 8…10 grade Celsius.

Până pe 27 mai, pe arii extinse vor fi averse, local însemnate cantitativ, însoţite şi de fenomene de instabilitate atmosferică. Ploi slabe, trecătoare, mai pot apărea în perioada 2-6 iunie.

În Crișana, până pe 27 mai temperaturile maxime vor scădea treptat şi vor ajunge la o medie în jurul valorii de 14 grade, caracterizând o vreme răcoroasă.

În perioada 28 mai – 2 iunie maximele termice vor creşte spre medii de 24…25 de grade, valori care se vor menţine până la sfârşitul intervalului.

Temperaturile minime vor avea valori, în medie regională, de 12…13 grade şi doar în nopţile din perioada 28 – 31 mai se vor situa la medii de 8…10 grade Celsius.

Până pe 27 mai, pe arii extinse, vor fi averse, local însemnate cantitativ, însoţite şi de fenomene de instabilitate atmosferică. Ploi, în general slabe, vor mai apărea pe arii restrânse începând din data de 2 iunie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.